Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lukas er ninja


Beskrivelse


Lukas er ninja, og er efter en farlig mand. Det er mørkt, og manden kan ikke se Lukas, men så lyser månen på Lukas og manden løfter sit sværd - mon Lukas kan klare ham?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. juni 2012

Denne bog indgår i den velkendte serie Mikro Dingo. Bogen har lix 6 og LET-tal 12 og er god begynderlæsning for især drenge, der er niveauet over den lydrette læsning. Bogens forside signalerer spænding, action og drengebog. Tre værdifulde ting for aktive drenge med hang til drabelige dramaer.

Drengen Lukas er en sort ninja i Japan. Han følger efter en stor gal mand. Manden kan ikke se Lukas i mørket, men pludselig kommer månen frem, hvorved Lukas bliver synlig. De gør klar til kamp, men pludselig er der endnu en stor og farlig mand, som angriber Lukas. Lukas løber og så vågner han af sin drøm. Historien er både uhyggelig og spændende uden dog at blive for uhyggelig for målgruppen. Alle kan være med uden at få dårlige drømme. Selve historien bæres især frem af Kim Dalsgaards illustrationer, der tilfører både tempo, uhygge og humor til fortællingen. Illustrationerne fanger drengelæseres interesse og er velegnede til at "sælge" bogen til ikke bog-interesserede drenge.

Målgruppen vil også godt kunne lide Farfar fortæller - Zoltan, 2012 samt de meget populære, læsevenlige udgivelser om Ninja Niller, som dog er lidt sværere at læse.

Spændende og actionpræget udgivelse i serien Mikro Dingo. Bogen henvender sig især til drenge og appellerer til mange af de drenge, som ikke interesserer sig for bøger.