Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lukas er Samurai


Beskrivelse


Lukas besøger et tempel i Japan. En munk fortæller Lukas, at han tidligere var en samurai. Derfor er Lukas rigtig god til at kæmpe med sværd mod nogle onde mænd, der har låst prinsessen inde i borgens tårn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. nov. 2015

Prinsesse Kiko fra Japan er blevet taget til fange. Var Lukas engang en Samurai og kan han redde Kiko fra de onde mænd? Læs historien om Lukas, der er på besøg i et tempel i Japan. For børn fra 1. klasse/ 7 år.

Måske kender du serien om Lukas, der altid er en superhelt? I tidligere historier var Lukas en ninja, en ridder eller på besøg på Mars. I denne bog er Lukas en samurai, der er rigtig god til at kæmpe med sværd mod nogle onde mænd, der har låst prinsesse Kiko inde i borgens tårn. Bogen er i serien "Mikro Dingo".

Endnu en lille historie om Lukas. Bogen er som de øvrige i serien let at læse, lix 6/ LET-tal 13. Historien om den seje samurai er spændende. Teksten står med god luft mellem linjerne i små afsnit. Der er illustrationer på alle sider tegnet af Kim Dalsgaard. Han laver nogle farverige tegninger, hvor personernes ansigter er store og lidt firkantede som i mange tegneserier fx i serien om Asterix.

Bogen ligner de øvrige om Lukas. I serien "De små Stribede" er netop kommet Troldens børn af Peter Gotthardt, der også har en lix på 6, og handler om befrielse af nogle troldebørn, der er taget til fange.