Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lukas, min Lukas


Beskrivelse


Amalie er forelsket i Lukas, men er det gengældt? Moren drikker, men heldigvis har hun veninden Rikke, da hun får sig viklet ind i sit eget spind.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. jan. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 8. jan. 2013

En letlæst ungdomsroman i serien Zoom on. Bogen henvender sig til piger fra 6. klasse (12 år) og kan anvendes til fritidslæsning.

For Amalie, som går i 8. klasse, er livet kaotisk. Forældrene er skilt, moren drikker, og hun føler sig ensom. Socialrådgiveren presser på for at få Amalie på efterskole. Amalie fortæller sin nye veninde, Lise om sin hemmelige kæreste, Lukas fra 10. klasse. Det spidser til, da moren bliver fyret, kommer til skade i en alkoholrus og kommer på sygehuset. Samme dag oplever Amalie en fuldkommen afvisning af en overrasket Lukas, som slet ikke kender Amalie. Amalie fortæller Rikke og hendes mor, at Lukas har forsøgt at voldtage hende. Politiet bliver involveret, og Amalie kan ikke komme ud af sit eget spind. Alting falder efterhånden på plads. Historien bliver aldrig banal, og man lever sig virkelig ind i hovedpersonens svære liv. Bogen er delt op i 21 korte kapitler, som er delt op i mindre afsnit. Sproget er troværdigt og letlæst. Den stemningsfulde forside signalerer ensomhed og kærestesorg. Forfatteren har tidligere skrevet de to letlæsningsbøger om Karl og Karla. Det er hendes første ungdomsroman.

Bogen har mange problematikker, hvoraf de vigtigste for målgruppen, kærester og veninder findes i mange andre bøger, fx Ikke os to, 2012 fra samme serie.

Fra første side en virkelig velskrevet og engagerende letlæst ungdomsroman. Piger fra 6. klasse får en god læseoplevelse, som samtidig gør dem klogere på livet.


Politiken

d. 9. feb. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 9. feb. 2013