Bøger / skønlitteratur / roman

Lukket inde i domkirken


Beskrivelse


En søndag morgen i 1961 finder biskoppen i Viborg den 13-årige Søren Bent i domkirken. Drengen har med vilje overnattet i kirken for at teste sin tro, sit håb og sit mod, og da morgenen gryr indleder han en samtale med biskoppen, der ændrer hans syn på kristendommen, kærligheden og troen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2020

af

af

Christine Christensen

d. 13. juli 2020

En søndag morgen i 1961 finder biskoppen i Viborg en 13-årig dreng i domkirken. Drengen har med vilje overnattet i kirken for at teste sin tro, sit håb og sit mod. For en læsere med interesse i religiøs eksistentialisme eller med lokal forankring i Viborg.

13-årige Søren Bent beslutter sig for at udfordre sin tro på Gud ved at overnatte i Viborg domkirke, en weekend, hvor hans forældre er bortrejst. Søren er bekymret for styrken i sin tro, og mener, at hvis han tilbringer en nat i den uhyggelige domkirke, vil han aldrig frygte noget igen. Det bliver en begivenhedsrig nat i kirken, hvor Søren ikke alene overværer et bryllup, kirkens dygtige organist og en inspirerende prædiken, men også stifter bekendtskab med vagabonden Kristoffer, med hvem han diskuterer religion og tro. Da morgenen gryr fortsætter samtalen med Viborgs biskop, der ved et tilfælde lukker drengen ud af kirken. Bogen er bygget op omkring 3 dele; Biskoppens historie, Drengens historie og en fælles historie. Bagerst er prædiken og og en kronik af den unge præst nedskrevet.

Bogens omdrejningspunkt er troens styrke og det evige håb om Guds udødelige kærlighed og omsorg. Den lange religiøse og filosofiske enetale i midten og den detaljerede gennemgang af nattens begivenheder og kirkens indretning, vil nok tale mest til et modent kristent publikum.

Dette er en omskrevet og udvidet version af Søren Bent og Gud.Informationer og udgaver