Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Lun islandsk strik


Beskrivelse


27 opskrifter på sweatre, vanter, halsdisser og en enkelt kjole i islandsk uld til børn, mænd og kvinder i traditionelle islandske mønstre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 10. juli 2015

Opskrifter på strik i islandsk uld til både børn og voksne. For alle der holder af at strikke, dog kræver de fleste af opskrifterne en del erfaring.

Efter et kort forord, hvor forfatteren beretter om sin strikkenarkomani og tilblivelsen af bogen, som er hendes første, følger et afsnit om de ting, man skal være opmærksom på, inden man kaster sig ud i opskrifterne. Det drejer sig bl.a. om garntyper, samling af garnender, mønsterstrik, strikkefasthed og vask af de færdige arbejder. Derefter præsenteres opskrifterne illustreret med fotos, garntyper, størrelser og strikkefasthed. Der er opskrifter på sweatere til både børn og voksne, vanter og en enkelt kjole. Ved hver opskrift er der angivelse af, hvordan arbejdet monteres.

Dejlig inspirerende bog med lækre sweatere i islandsk uld. Der er god vejledning til fx at strikke efter mønstre, at lave en usynlig søm og hvordan man kan variere modellerne med lynlås eller knapper. Opskrifterne hører til i den sværere del, så de kan strikkes af dem, der har en del erfaring at trække på.

Der findes mange strikkebøger på markedet, der dog ikke er mættet på det punkt. Der findes også andre bøger, der koncentrerer sig om islandsk uld, fx Islandsk strik, der, udover opskrifter, også har fokus på oprindelsen af islandsk uld og de traditionelle lopi-sweatre.