Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Luna er vild med lys


Beskrivelse


Luna elsker lys, især lys til jul. En dag går far og Luna i gang med at hænge julelys op på et træ i haven. Luna og far synes det er meget flot og sammen spreder de julelys på Åvej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Stine Bille

d. 4. okt. 2018

Luna elsker lys, især lys til jul. En dag går far og Luna i gang med at hænge julelys op på et træ i haven. Luna og far synes det er meget flot, og sammen spreder de julelys på Åvej. For de 7-8-årige.

"Luna er vild med lys" er en del af "Lyn"-serien, der er inddelt i tre forskellige niveauer til den første læsning. Denne er en "Lyn 2"-bog. De fleste ord er lydrette, og der er mange gentagelser. Bogens tekst og dialog er sat i korte sætninger. Luna og far er begge vilde med lys, især lys til jul. En eftermiddag går de i gang med at hænge lys op på et træ haven. Da de er færdige, vil Luna have mere lys. Far griner og begynder at hænge endnu en lyskæde op. Alle naboerne på Lunas vej synes det er meget flot. Derfor begynder de andre familier på Åvej også at hænge lyskæder op. Hele Åvej lyser flot op, undtagen inde hos Ella, som er en gammel dame. Hun er ensom og trist, især til jul. Luna får en ide og går ind til alle på Åvej og fortæller om ideen. Hvad mon hun har fundet på? Bogen har lix 5, let-tal 9.

Det er en stemningsfuld julehistorie hvor julens budskab bliver omsat til en sød lille hverdagshistorie. Illustrationerne fylder meget og er både farverige og udtryksfulde, hvilket understøtter og tilfører teksten en humoristisk dimension.

Der findes flere gode letlæsningsbøger om julen, fx Mollys julegaveJul hos Ris og Ras eller Jul hos Ris og RasDer findes flere gode letlæsningsbøger om julen, fx Mollys julegave eller .