Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Luna løber løbsk


Beskrivelse


Luna og mor går tur i byen, men så får Luna øje på en kat, og hendes ben vil efter katten. Kan læses, hvis man er 6-8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2022

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 15. juli 2022

Luna og mor går tur i byen, men så får Luna øje på en kat, og hendes ben vil efter katten. Kan læses, hvis man er 6-8 år.

To nye let læste bøger i serien "Lyn. 2". I "Vask op, Vitus" hører vi om Vitus, som skal vaske op, mens hans mor går tur med deres hund, Brutal. Vitus synes, det er en meget stor opvask, så han sætter det hele i opvaskemaskinen. Han kan ikke finde vasketabs, så han finder noget andet sæbe, men det går ikke så godt. I "Luna løber løbsk" hører vi om Luna, som går tur med sin mor i en ny by. Luna får hele tiden øje på nogle dyr, som hendes ben må løbe efter. Til sidst lover hun sin mor, at hun har styr på sine ben, men så får hun øje på en hundehvalp. Der er illustrationer i farver på alle sider, og bøgerne har hårdt omslag. Serien "Lyn" er delt ind i tre sværhedsgrader markeret med lyn. Disse to bøger er markeret med to lyn og de fleste af ordene er lydrette. Der er opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

To små hyggelige og sjove historier, som de fleste læsere vil kunne relatere til. Illustrationerne er store og sjove, og hjælper med til at forstå teksten. De fortæller også mere, end det, der står, fx ser vi, at Vitus sætter al opvasken ind i opvaskemaskinen, men i teksten står blot "Vitus får en idé".

Hvis man vil læse en anden sjov og let læst historie, kunne det fx være Teo og den grå ørn Den er i serien "RAP", og er også lydret.