Bøger / skønlitteratur / roman

Lunar Park


Beskrivelse


Den berømte forfatter Ellis er efter en periode med stoffer og druk faldet til ro i en fredelig forstad sammen med konen og en lille baby. Alt ånder fred, men så begynder en seriemorder at husere i området, en seriemorder, der kopierer mordene i Ellis' mest berømte roman "American psycho".

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2005

af

af

Per Månson

d. 1. nov. 2005

I en blanding af selvbiografi og fiktion fortæller Ellis om forfatteren Bret Easton Ellis, der mareridtagtig forfølges af sine fiktive personer, specielt en, der giver sig ud for at være Patrick Bateman, hovedpersonen fra American Psycho, og som er i gang med at eftergøre Batemans mord. Det er en åbenhjertig og meget selvudleverende beretning om et liv i glimmer, alkohol- og narkorus, et opgør med den afdøde far, der var model for Bateman, det stormfulde og dramatiske ægteskab med superstjernen Jayne Dennis og Ellis' forkvaklede forhold til hendes datter og deres fælles søn. Ellis bor på Elsinore Lane, hvilket næppe er tilfældigt, da han hjemsøges af faderens genfærd. Det kan lyde som et meget selvcentreret projekt, og det er det også, men Ellis' formidable skriveevne gør absolut bogen læseværdig og gør det lige så svært for læseren som for Ellis at skelne virkeligheden fra hallucinationerne.


litteratursiden.dk

d. 5. dec. 2005

af

af

Ditte Krogh

d. 5. dec. 2005

Det spøger på Elsinore Lane, hvor succesforfatteren Bret Easton Ellis har trukket sig tilbage for at hellige sig sin familie. Men hvad er det, huset hjemsøges af? I "Lunar Park" er intet, hvad det ser...


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2005

af

af

Per Krogh Hansen

d. 3. nov. 2005


Weekendavisen

d. 4. nov. 2005

af

af

Bo Green Jensen

d. 4. nov. 2005


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2005

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. nov. 2005


Graf

Nr. 4/5 (2006)

af

af

Chr. Bonde Korsgaard

Nr. 4/5 (2006)


Standart

Årg. 20, nr. 1 (2006)

af

af

Søren Pold

Årg. 20, nr. 1 (2006)