Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Lunas butik


Beskrivelse


Luna har lavet en butik, hvor Emil skal købe noget. Men lige meget hvad han vil købe, er det ikke til salg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 17. nov. 2010

Disse to titler Emil og Luna og Sofus og Lunas butik henvender sig til de allerførste læsere allerede i 0. klasse. Fængende forsider skal nok fange lånernes interesse.

I Emil og Luna og Sofus viser Luna Emil de ting, som Sofus har lært. Den kan gø og den kan tælle - og den kan blive væk, når den store hund Nero gør den bange. I Lunas butik vil Luna have, at Emil skal købe noget, men hver gang Emil vælger, er tingen ikke til salg. Da Emil endelig peger på nogle små stearinlys, lykkes det ham at købe noget i butikken. Bøgerne kan bruges til samtale om at have kæledyr og om at lege, og de rammer fint den nerve, der er i aldersgruppens leg. Sproget er ligefremt (lix 3,6 og 3,8). De er 5. og 6. bog i serien om Emil og Luna (09/19) i serien Lydret ps.

De seks bøger i serien er Alineas svar på Gyldendals Lydret Dingo, hvor der er udkommet 30 titler med nogenlunde samme sværhedsgrad.

To meget anvendelige titler i læsetræningsundervisningen for de aller yngste selvlæsere i såvel børne- som skolebibliotek.