Bøger / faglitteratur

Luppen på gruppen : 4 lederværktøjer til grupper på afveje


Beskrivelse


Værktøjsbog til ledere, der faciliterer arbejdet med grupper i både offentlige og private virksomheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 15. sep. 2017

Dynamikken og kulturen i en gruppe kan være svær både at begribe og forandre. Forfatteren bidrager med metoder til som leder, projektleder og konsulent aktivt at arbejde med gruppen med forandringer for øje.

Forfatteren er erhvervspsykolog og arbejder ud fra et socialkonstruktivistisk perspektiv. Hun er inspireret af en amerikansk psykolog, Will Schutz, der i 1950'erne beskæftigede sig med dynamikken i en gruppe - særlig i arbejdsmæssig sammenhæng. Stoffet rammes ind af en konkret case, der indleder bogen. Dernæst gennemgår forfatteren en række konkrete metoder, der er velegnede til at skabe forandring i grupper. Slutteligt anvendes de konkrete værktøjer på bogens indledende case.

Strukturen i bogen, hvor værktøjerne konkret anvendes på en case, gør den både pædagogisk og meget anvendelig i de konkrete virkeligheder i virksomhederne. Og det grafiske layout med farvemæssigt fremhævede faktabokse, skemaer og figurer understøtter bogens virkelighedsnære univers. Det kan være utrolig svært som leder at forandre gruppekulturen, men her er der mulighed for at få konkret hjælp. Anvendelig og inspirerende for ledere.

Bygger videre på grundprincipperne i forfatterens egen Arbejdsrelationer & relationsarbejdeGrupper. Der findes en del bøger om psykologien og samspillet i grupper, fx GrupperBygger videre på grundprincipperne i forfatterens egen Arbejdsrelationer & relationsarbejde. Der findes en del bøger om psykologien og samspillet i grupper, fx .


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2017

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 18. nov. 2017