Bøger / skønlitteratur / roman

Lupus


Beskrivelse


Niels Oxen sendes på en mission til Jylland for at opspore en ældre mand, der tilsyneladende er forsvundet. Oxen håber han vil at få et glimt af de vilde ulve i Jyllands natur, men Oxen må indse, at ikke alle ulve har fire ben.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2018

af

af

Michael Olsen

d. 15. aug. 2018

"Lupus" er til voksne krimi- og spændingslæsere, der kan lide danske krimier med et stærk grad af kvalitet og et både aktuelt og spændende plot. Den tidligere krigsveteran Niels Oxen skal efterforske en sag om en forsvunden person i Jylland.

Det er Jens Henrik Jensens 4. krimi i serien "Oxen" med hovedpersonen, krigsveteranen Niels Oxen, der som regel bare kaldes ved sit efternavn. Han sendes på en mission til Jylland for at opspore en ældre mand, der tilsyneladende er forsvundet. Oxen medbringer sin søn i håbet om, at synet af vilde ulve i den jyske natur skal knytte dem tættere sammen. Men det forløber ikke efter planen og Oxen må indse, at ikke alle ulve har fire ben. Samtidig kommer hans tidligere makker, Margrethe Franck, i livsfare under hendes opklaring af en gammel sag.

"Lupus" er velskrevet og kan læses uden at have læst de tre tidligere bøger om Niels Oxen. Der er plads til lidt humor, vold, stemningsbeskrivelser og spænding, og man må overgive sig til beskrivelsen af Oxen og hans krigstraumer, der har indflydelse på hans liv og besværliggør mange situationer - især i tilknytning til hans søn.

Når man har læst Jensens andre krimier, også dem om Nina Portland, kan man gå i gang med eksempelvis Henrik Bruns Den danske lokkedue og de fire andre i samme serie.


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. sep. 2018

Jens Henrik Jensen svinger sig op til nye højder i fjerde bind om den tidligere jægersoldat. En hæsblæsende historie fyldt med spænding, overraskelser og stof til eftertanke. Efter at sagen om Daneho...


Politiken

d. 15. sep. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. sep. 2018


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. sep. 2018