Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lus og lopper


Beskrivelse


Det klør i Idas hår!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2012

af

af

Mads Overmark

d. 27. jan. 2012

Bogen henvender sig til de børn i børnehaver og 0. klasse, der skal til at bevidstgøres om læsning. Den voksne kan bruge den til at snakke om forbindelsen mellem tekst og billeder, forforståelse samt en teksts opbygning. Teksten er meget kort, og de fleste kan lære den udenad. Den kan også anvendes til at give usikre læsere i 1. klasse en oplevelse af at kunne læse.

Lus og lopper er fænomen, som langt de fleste børn har haft inde på livet. I denne bog kan de læse om Ida og hendes hund, som plages. Efter læsningen kan der snakkes lidt om, hvordan man kan minimere risikoen for at få lus. Historien er skrevet med enkle sætninger på 3-5 ord. En del ord bliver gentaget, så barnet kan lære ordbilledet. En del af ordene er lydrette, så de børn der kender bogstaverne kan prøve at lydere. Fortællingen er støttet af farvestrålende illustrationer af Kirsten Raagaard. Samlet bliver det til et hyggeligt lille hverdags drama.

Som de øvrige i serien Mini PS befinder bogen sig i grænselandet mellem billedbog og begynderbog. Serien kan efterfølges af de mange lydrette serier, der findes fx: Lydret PS, Lydret dingo og Læs lydret, Trin 1.

En fin lille bog, der kan give den meget unge læser en succesoplevelse.