Bøger / faglitteratur / bibliografier

Luther og Danmark i 500 år


Beskrivelse


Gennemgang af den lutherske indflydelse på Danmark de seneste 500 år.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 24. feb. 2017

I anledning af 500 året for Luthers offentliggørelse af sine 95 teser på kirkedøren i Wittenberg er turen kommet til en gennemgang af den lutherske indflydelse i vores egen andedam. Bogen vil interessere fagpersoner med teologisk, religionshistorisk og alment historisk baggrund, men andre med interesse for sagen kan læse med.

Martin Schwarz Lausten (f. 1938) er dr.theol. og tidligere professor ved Københavns Universitet. Han gennemgår den lutherske indflydelse på Danmark fra de tidligste dage, hvor katolske præster og studerende sammen med Chr. 2. tog til Wittenberg for at høre reformatoren selv, til i dag, hvor spørgsmålet om hvorvidt Danmark overhovedet er luthersk stadig kan stilles. Lausten skriver grundigt, men der er ikke tale om et akademisk værk, men mere om en opdateret gennemgang af emnet. Der er ganske få noter, men en omfattende litteraturliste som følger teksten.

Lausten skriver grundigt og lidt tungt. Han kommer godt rundt om stoffet, og bogen er en guldgrube af viden om forholdene. Meget er beskrevet andre steder, men som en samlet gennemgang af Danmarks seneste 500 år set gennem en luthersk lup, fungerer bogen godt.

Fra jubelfest til kulturårLuther, som udkommer næsten parallelt med denne bog, omhandler de forskellige danske Luther jubilæumsfester, og dækker således en mindre del af denne bogs indhold mens Luther, der henvender sig til et bredere publikum, er uden den klare danske vinkelFra jubelfest til kulturår, som udkommer næsten parallelt med denne bog, omhandler de forskellige danske jubilæumsfester, og dækker således en mindre del af denne bogs indhold mens , der henvender sig til et bredere publikum, er uden den klare danske vinkel.


litteratursiden.dk

d. 28. apr. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 28. apr. 2017

Epokegørende, sober og grundig gennemgang af Reformationens historie i Danmark. Et uomgængelig højdepunkt fra jubilæumsåret. Forfatteren er professor emeritus, dr.theol. ved Københavns Universitet og ...


Kristeligt dagblad

d. 30. juni 2017

af

af

Kristian Østergaard

d. 30. juni 2017


Jyllands-posten

d. 5. maj 2017

af

af

Johs. H. Christensen

d. 5. maj 2017


Danske kommuner

Årg. 48, nr. 15 (2017)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 48, nr. 15 (2017)


Weekendavisen

d. 31. mar. 2017

af

af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 31. mar. 2017


Religion

2017, nr. 2

af

af

Ole Bjørn Petersen

2017, nr. 2