Bøger / faglitteratur / billedværker

Lutter Læsø


Beskrivelse


Portræt af Læsø. Lars Gundersens farvefotografier ledsager og går i dialog med Asger Schnacks digte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 30. juni 2014

Bogen, der består af lige dele tekst og billeder, er en hyldest til Læsø og skabt i samarbejde mellem fotograf Lars Gundersen og forfatter Asger Schnack. Den henvender sig hovedsageligt til Læsøboerne eller læsere med et vist form for lokalkendskab, men kan også interessere turisten, der ønsker en anderledes beskrivelse af øen.

Med kombinationen af tekst og fotografi tegnes et poetisk billede af Læsø. Gundersens mere end 100 fotos af fx dyrelivet, Rønnerne, Saltsyderiet, Vesterø Havn og Læsøstenen, er alle af høj kvalitet og fanger smukt øens rige natur og skiftende årstider. Enkelte Læsøboere er ligeledes portrætteret, og vi kommer dermed helt tæt på lokalsamfundet. Schnacks digte er enkle, poetiske og meget stemningsfyldte. De kredser bl.a. om barndom, erindring, årstiderne, naturen og lokale begivenheder. Flere af digtene synes noget indforståede, men giver sammen med fotografierne et fint billede af et øsamfund, dets natur og beboere. Bogen er udført i høj kvalitet og indeholder en billedliste.

De to kunstnere har tidligere samarbejdet om lignende projekter, senest med J.P. Jacobsen, Thisted, 2009, og Viborg taler, 2010. Luca Bertis bog Læsø i det 21. århundrede består også af fotografier, der fanger landskabet på Læsø og portrætterer øens beboere.

Kombinationen mellem Schnacks digte og Gundersens fotos spiller de fleste steder rigtig godt sammen, og alt i alt er der tale om en fornem udgivelse, der mest af alt "taler" til læsøboerne.