Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Lutter løkker : 22 hækleopskrifter til baby og børneværelse


Beskrivelse


Hækleopskrifter på f.eks. babytæpper, gulvtæpper, kurve, pynt og legetøj til børneværelset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. okt. 2013

Hæklet legetøg, brugs- og pynteting, især til babyer og småbørn, men mange af tingene kan bruges af alle aldre. Designet med de dæmpede farver spiller sammen med tidens retrosmag og kan bruges i moderne boligindretning. Vi er langt fra det pastelfarvede dreng/pigeunivers, men kan uden stilforvirring anbringe tingene sammen med sofaen i klassisk skandinavisk design.

Når man ikke kan undgå legetøjsrod, kan det lige så godt være pænt rod. Det er filosofien bag bogen, som forfatteren debuterer med efter at være grebet af hækledillen. Opskrifter på finurligt babylegetøj, tæpper, siddepuder, indkøbsnet, opbevaringskurve mv. er tiltalende præsenteret på fotos, der med dæmpet lyssætning understreger det harmoniske farvevalg. Designet følger dels stilen fra klassisk skandinavisk design, dels japansk amigurumi. Opskrifterne er forståelige, men skrifttypen er ikke helt optimal for mindre klartseende læsere.

Bøger med hæklet og strikket legetøj, hyggetæpper og pynt til børneværelset er som regel i den mere pussenussede stil med lyserødt til piger, klassisk råhvidt til den økologisk bevidste osv. Her er designet forsøgt tilpasset en mere voksen, designbevidst smag.

Fin hæklebog med babyting for voksne, kan man næsten sige. Legetøj, pynteting, tæpper mv. er udført i lækkert samstemte farver, som den lille vil gribe ud efter, og den voksne designbevidste kan nyde at se på. Bogens modeller kan bruges af folk i alle aldre, til pynt og nytte, og kan formidles som langt mere end en baby-bog.