Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lyda kører stærkt


Beskrivelse


Lyda keder sig, men så finder hun på at bygge en bil. Hun tager motoren fra Ibs bil, så den kan køre stærkt. Hun kører helt til Sahara, hvor der kun er sand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2017

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 16. maj 2017

I de fem bøger om Lyda følger vi Lyda, der altid keder sig, fordi hendes mor, far og søster kun laver kedelige ting. Lyda finder derfor selv på rigtig sjove ting, der fører hende vidt omkring i hele universet. Hun ender altid hjemme igen, og hun har altid en lille ting med hjem fra sine oplevelse, som hun gemmer i sin skattekiste. For 7-8-årige.

Lyda må selv finde på noget at lave, når alle andre er så kedelige. Hun sejler derfor til havs, flyver en tur i rummet, er på tur under jorden, tager på dykkertur og laver sin egen meget hurtige bil uden at nogen opdager det. Alle Lydas ideer og oplevelser er hemmelige, og hun har en skattekiste, hvor hun gemmer ting fra sine oplevelser. De fem bøger er skrevet af Lise Bidstrup, der har skrevet mange bøger til denne aldersgruppe.

Rigtig fine og fantasifulde bøger, der er sjove og spændende at læse. Illustrationerne er fantastiske, humoristiske og passer godt til teksten.

Stjerneklart, Sally!Uhyggeligt, Sally! og Uhyggeligt, Sally! er også bøger i en serie om en fantasifuld pigeStjerneklart, Sally! og er også bøger i en serie om en fantasifuld pige.