Bøger / skønlitteratur / roman

Lyden af ting der falder


Beskrivelse


Roman om en sort periode af Colombias historie. Fortællingen om landets narkorelaterede konflikter flettes sammen med fortællerens historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 2. okt. 2015

Fremragende roman om en sort periode af Colombias historie. Fortællingen om landets narkorelaterede konflikter flettes sammen med fortællerens historie. Til læsere, der holder af spændingsromaner med et strejf af melankoli, og som behandler virkelige begivenheder.

Antonio Yammara spiller hver dag billard i en af Bogotás billardhaller. Han bliver venner med Richardo Laverde, som netop er løsladt fra fængsel. En dag bliver de beskudt på gaden af to mænd på motorcykel. Laverde dør, Antonio overlever hårdt såret. Antonios liv styres herefter af frygt og af behov for at vide, hvorfor Laverde blev dræbt. Da Antonio opnår indsigt, der involverer en båndoptagelse af et flystyrt, er hans ægteskab ved at opløses og alt forekommer at falde: Antonios liv, flyet, Colombia selv.

En medrivende roman og en refleksion over skæbne og død. Romanen er bygget over Colombias tragiske historie som et land, der først blev beriget af narkotiske stoffer og siden ødelagt af selvsamme. Personerne i romanen er gennemtænkte og plottet er velfungerende. Det bindes sammen af forfatterens evne til at flette handlingen sammen med sit lands historie.

Denne roman kan sammenlignes med Værftet100 års ensomhed af Juan Carlos Onetti, som har samme slags samfundsskildringer og skrivestil. Det er nærliggende at sammenligne med 100 års ensomhed af Gabriel Garcia Márquez, fordi den nævnes i bogen. Men trods, at de to forfattere er landsmænd, skriver de vidt forskelligtDenne roman kan sammenlignes med Værftet af Juan Carlos Onetti, som har samme slags samfundsskildringer og skrivestil. Det er nærliggende at sammenligne med af Gabriel Garcia Márquez, fordi den nævnes i bogen. Men trods, at de to forfattere er landsmænd, skriver de vidt forskelligt.