Bøger / skønlitteratur / roman

Lydia


Beskrivelse


Lady Diana har iscenesat sin egen død og lever nu på tiende år i en provinsby i USA. Hun tror hendes nye udseende og identitet er sikker, men en fotojournalist, der har fulgt hende siden forlovelsen, dukker tilfældigt op.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 14. okt. 2011

Med sin fjerde bog er Ali langt fra sine tidligere og i stedet i en genre, som vil tiltrække læsere af underholdningsromaner.

I en provinsby i USA, venter 3 veninder forgæves på Lydia, hvis fødselsdag de skal fejre. Hvad de ikke ved er, at Lydia i virkeligheden er Lady Diana, som efter et forsvindingsnummer har fået ny identitet. Her 10 år senere, hvor der er ro på et ensomt, overfladisk liv, bliver hun ved en tilfældighed på linje med den berømte nål i høststakken, opdaget af en fotograf, som tidligere har fulgt hende tæt. Romanen er fortalt med flashbacks til Dianas dødsmærkede sekretær, som hjalp hende, og Dianas egen kamp for at klare et nyt liv. Det er svært at se, hvad Ali vil fortælle med sin nye roman. Om det ganske enkelt er et forsøg i en lettere genre eller det er fiktionens mulighed for at puste liv i Diana-myten? Uanset hvad lykkes det ikke Ali at forene mediernes billede af Diana med en tilbagetrukket Lydia, ligesom romanens andre personer heller ikke får liv i en historie, som forbliver udvendig og konstrueret. Man engageres ikke meget i Diana/Lydias skæbne, og mon det trods alt ikke har været Alis mening?.

Nutidige kendte er sjældne i skønlitteratur, men Dronning Elizabeth har haft æren i Bennets En kongelig læser, 2007.

Alis nye roman hører til kategorien uforpligtende underholdning. Det kniber med troværdighed og foreningen af fakta og fiktion, men Diana-faktoren skal nok skabe efterspørgsel ligesom forsiden med en Diana-look alike har det rette blikfang.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2011

af

af

Merete Trap

d. 7. nov. 2011

Tænk hvis prinsesse Diana aldrig var død? Hvis det hele var ét stort forsvindingsnummer? Hvor ville hun mon så være henne i dag? I den lille, idylliske by Kensington i USA lever kvinden Lydia et still...


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. okt. 2011


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 6. nov. 2011


Weekendavisen

d. 2. dec. 2011

af

af

Leonora Christina Skov

d. 2. dec. 2011