Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Lygtemanden


Beskrivelse


Mille og hendes søskende er alene hjemme. Lillesøsteren bliver fanget i mosen om natten. Kan Mille mon redde hende fra lygtemanden? Gys for 10-14-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2023

af

af

Saga Laybourn

d. 5. maj 2023

Mille og hendes søskende er alene hjemme. Lillesøsteren bliver fanget i mosen om natten. Kan Mille mon redde hende fra lygtemanden? Letlæst gys for 10-14-årige.

Mille genfortæller sin bedstemors historier om lygtemænd for sine yngre søskende. Familien har pengeproblemer, og børnene finder ud af, at deres gård skal sælges. Milles lillesøster vil finde lygtemændenes skat for at redde familiens gård. Mille er mørkeræd, men må alligevel ud i den mørke mose for at finde og forsøge at redde sin lillesøster. Bagerst i bogen er en beskrivelse af myten om lygtemænd. Bogen er en del af serien "Vætter" og har lix 21.

En uhyggelig historie om lygtemænd. Bogen giver læseren en god forståelse for, hvad lygtemænd er, og traditionen med at videregive historierne til yngre generationer. Bogen har en uhyggelig stemning med lyde, mørke, tåge og børn, der er alene hjemme.

Hvis du vil læse flere gys om de uhyggelige lygtemænd og folketro, anbefales MosekonejagtenNoget er på vejVæsenologi og Noget er på vej. Du kan læse mere om lygtemænd og andre væsener fra folketroen i VæsenologiHvis du vil læse flere gys om de uhyggelige lygtemænd og folketro, anbefales Mosekonejagten og . Du kan læse mere om lygtemænd og andre væsener fra folketroen i VæsenologiHvis du vil læse flere gys om de uhyggelige lygtemænd og folketro, anbefales Mosekonejagten og Noget er på vej. Du kan læse mere om lygtemænd og andre væsener fra folketroen i .