Bøger / faglitteratur

Lykke : the world book of happiness


Beskrivelse


100 førende eksperter i positiv psykologi fra 50 forskellige lande giver deres bud på spørgsmålene: Hvad er lykke? Hvordan får vi lykke i vores liv? Og hvordan holder vi fast på lykken?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 4. okt. 2013

En verdensbog om lykke, som henvender sig til alle med interesse for området.

Leo Bormans, bosat i Belgien, har bedt 100 førende lykkeeksperter fra 50 lande om at sammenfatte deres forskningsbaserede arbejde med højst 1000 ord, og med et bredt fokus på lykke i grupper, biotoper, organisationer og lande. Det er der kommet en interessant, nærværende bog ud af i et let forståeligt sprog. Heli Koivumaa-Honkanen, Finland konkluderer bl.a. at sunde mennesker ikke er lykkeligere end andre, men at glade mennesker er sundere. Christian Bjørnskov, Danmark beskæftiger sig med vikingernes hemmelighed, og at en kombination af, stærk individualisme og stor tillid, driver værket. Han skriver også: Spis en is, hvis du har lyst. Gør ikke altid, hvad du formodes at gøre. Nyd dit liv, mens du lever det. Yew-Kwang Ng beskæftiger sig med hvordan man kan få hjernen til at opleve lykke ved at stimulere den kunstigt, og stiller spørgsmål til, hvorfor vi ikke investerer mere i denne opdagelse. Grant Duncan, New Zealand, skriver om politisk anvendelse af lykke, og regeringers forpligtigelse til at gøre folk lykkelige, og retten til at være trist. Læs mere på www.theworldofhappiness.com.

Det er umuligt at komme med en specifik sammenligning, da formålet er lykkeforsking i mange forskellige vinkler.

En meget interessant bog om lykke. Det gode er, at de forskellige forskningsmæssige perspektiver er kogt ned, og er skrevet i øjenhøjde for "almindelige mennesker".


Weekendavisen

d. 22. nov. 2013

af

af

Heidi Laura

d. 22. nov. 2013