Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Lykke


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2018

af

af

Karsten Boll

d. 27. juni 2018

Alle mennesker vil gerne være lykkelige. I dag måler verdens lande, hvor lykkelige borgerne er. Læs om lykke i hverdagen og i glimt - og om, hvorfor børn og unge er lykkeligere end voksne. For 12-16 år.

Bogen har mange vinkler på begrebet lykke. Det kan gå fra gode oplevelser, tryghed, frihed og den måde, man ser på sit liv. Der er bl.a. citater og udsagn fra Shakespeare, Charles M. Schulz, Søren Kierkegaard og Dan Turell om lykke. Der omtales sammenhæng mellem lykke og flow, lykke og skæbne samt lykke som optimisme. Samtidig kan man ikke se isoleret på lykke, idet der skal være noget at sammenligne med fx ulykke. Maslows behovspyramide præsenteres og lykke introduceres set i sammenhæng med landes udviklingsniveau. Der er afsnit om, hvordan man kan træne sin lykkefølelse. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt litteraturhenvisninger. Forfatteren kendes bla. fra Kunst på kroppenKærlighedens historie og Kærlighedens historieBogen har mange vinkler på begrebet lykke. Det kan gå fra gode oplevelser, tryghed, frihed og den måde, man ser på sit liv. Der er bl.a. citater og udsagn fra Shakespeare, Charles M. Schulz, Søren Kierkegaard og Dan Turell om lykke. Der omtales sammenhæng mellem lykke og flow, lykke og skæbne samt lykke som optimisme. Samtidig kan man ikke se isoleret på lykke, idet der skal være noget at sammenligne med fx ulykke. Maslows behovspyramide præsenteres og lykke introduceres set i sammenhæng med landes udviklingsniveau. Der er afsnit om, hvordan man kan træne sin lykkefølelse. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt litteraturhenvisninger. Forfatteren kendes bla. fra Kunst på kroppen og .

Spændende læsning om de mange forskellige udsagn om lykke. Teksten har mange faktabokse med forskellige kommentarer. Billederne passer fint til indholdet.

Global lykkeFilosofiDen lille bog om lykke og Filosofi samt Den lille bog om lykke er andre steder, hvor man kan finde supplerende oplysninger om emnetGlobal lykke og samt Den lille bog om lykke er andre steder, hvor man kan finde supplerende oplysninger om emnetGlobal lykke og Filosofi samt er andre steder, hvor man kan finde supplerende oplysninger om emnet.