Bøger / faglitteratur

Lykkefælden : stop kampen - lev livet


Beskrivelse


Fald ikke i lykkefælden! Med disse teknikker lærer du at acceptere det, du ikke kan ændre, og i stedet fokusere på det, der flugter med dine indre værdier. Anbefales til dig, der søger en god selvhjælpsbog.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 13. nov. 2013

Bogen henvender sig til alle, der vil læse om hvordan man øger muligheden for at få et rigt liv. Den ligner ikke de typiske selvhjælpsbøger, og der er ikke meget teori i. Det er en miniudgave af Lykkefælden, 2010, som evt. kan læses som et opfriskningskursus. Kan også bruges som supplement til terapi eller coaching.

Forfatteren er psykolog og læge. Denne bog er en lettilgængelig version, som er i en mere tegneserieagtig form, med meget mindre tekst, og et langt større visuelt udtryk med mange tegninger og talebobler, med små kommenterende sætninger. Bogen giver en let introduktion til hovedbegreberne i "acceptance and commitment therapy", kendt som ACT. Grundlæggende handler bogen om, at være åben for de følelser der er, være nysgerrig og ikke lade frygten styre. Bogen giver små fif til, hvordan man undgår at falde i lykkefælden og i stedet finde ind til det, som virkelig betyder noget og giver en et meningsfuldt liv. Den indeholder også teknikker til at nedbryde gamle vaner, reducere stress og bekymringer og håndtere ubehagelige tanker og følelser.

Der er en kobling til mange titler om mindfulness og ACT. Forfatteren Russ Harris har tidligere skrevet ACT teori og praksis, 2011.

Jeg kan godt lide stilen, som næsten er tegneserieagtig. Den er så visuel med mange illustrerende tegninger og få ord, som gør den næsten sjov at læse. Budskabet er således skåret ind til benet. Det kan anbefales, at den også købes til et par filialer.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 27. jan. 2010

En bog for alle dem, der gerne vil finde ind til lykken, og forblive lykkelig med størst mulig nærvær og autenticitet i hverdagen.

Lykkefælden er skrevet af Engelske Russ Harris, og er en bog om at droppe den evige jagt på lykken. Det er den første af hans bøger udgivet på dansk. (Den engelske udgave er udkommet i 2009). Lykkefælden tager udgangspunkt i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som baserer sig på den nyeste adfærdsforskning. Bogen er til den, der ikke føler sig lykkelig, spiser for meget, har lavt selvværd, føler sig forladt eller afvist, har misbrugsproblemer osv. Bogen handler om at ændre alle de overspringshandlinger og strategier, vi gør i hverdagen, så vi opnår større lykke og nærvær. Løsningen er, ifølge forfatteren, at bruge ACT bestående af 6 principper, der overordnet handler om mindfulness, kontakt, værdinormer, engagement og konstruktiv handling. Ved at bruge denne metode kan man håndtere nedtrykthed, stress og frygt og finde mere grundlæggende tilfredshed i livet. Bogens pointe er stop kampen - lev livet. Læs mere på www.thehappinesstrap.com.

Bogen kan godt minde om Mindfulness i din hverdag : vejen til bevidst nærvær, 2009.

Bogens indhold ligner meget mange andre selvhjælpsbøger, der handler om personlig udvikling. Bogen er indbydende i sit layout, og let læselig. Bogen er desuden rigt illustreret med historier om overspringshandlinger fra det virkelige liv, som de fleste nok kender til. Den vil sikkert blive lånt af rigtig mange.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Thomas Olesen

d. 21. apr. 2023

Fald ikke i lykkefælden! Med disse teknikker lærer du at acceptere det, du ikke kan ændre, og i stedet fokusere på det, der flugter med dine indre værdier. Anbefales til dig, der søger en god selvhjælpsbog.

Ny, revideret udgave af Lykkefælden I denne udgave er der tilføjet nye redskaber, teknikker og øvelser til bl.a. at overvinde perfektionisme, bekymringer og selvplageri. Bogens grundantagelser er dog de samme: Idéen om det lykkelige liv er en illusion, og jagten herpå kan få os til at falde i "lykkefælden": "Jo mere vi stræber efter lykken, desto mere lider vi", som det hedder et sted. Andre fælder kan være genkommende automattanker som "Jeg er ikke god nok" eller følelser som fx angst eller mindreværd. Med teknikker fra ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bliver det imidlertid muligt at undslippe fælderne ved 1) at acceptere de negative tanker / følelser gennem mindfulness-øvelser og 2) at fokusere på de indre værdier som fx kærlighed og omsorg, der har dyb betydning for den enkelte. På www.thehappinesstrap.com kan man finde flere gratis øvelser.

Sympatisk og letlæst bog, der formentlig vil være til gavn for de fleste mennesker med alt fra lavt selvværd til mildere former for depression, men også sportsfolk og lignende.

Det kan anbefales at læse miniudgaven LykkefældenStå fast. For en mere filosofisk velunderbygget diskussion af lykke og modgang (og en kritik af selvhjælpsindustrien), se fx Svend Brinkmanns Stå fastDet kan anbefales at læse miniudgaven Lykkefælden. For en mere filosofisk velunderbygget diskussion af lykke og modgang (og en kritik af selvhjælpsindustrien), se fx Svend Brinkmanns .