Bøger / faglitteratur

Lykkekuren : bliv mere lykkelig på 31 dage


Beskrivelse


Følg lykkeforskerens gode råd i 31 etaper og find hverdagsglæden og vejen til lykke. Til voksne, der søger bedre livskvalitet og viden om begrebet lykke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2023

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 10. mar. 2023

Følg lykkeforskerens gode råd i 31 etaper og find hverdagsglæden og vejen til lykke. Til voksne, der søger bedre livskvalitet og viden om begrebet lykke.

Den norske forfatter og ph.d. i psykologi har forsket i lykke i over 20 år. Hun bruger dog sjældent begrebet lykke i sit faglige virke, men som regel ord som hverdagsglæde og livskvalitet. Fordi "lykke" ofte forstås som de kortvarige, flygtige glimt af ekstatisk magi, man kan være heldig at opleve. Hendes mål er at bidrage til forståelsen af, hvad der giver os styrke i - og til - livet. Det er fx at knytte bånd, have relationer, være tilstede i nuet, værdier, opmærksomhed, positivitet mm. De forskellige aspekter gennemgås på et videnskabeligt grundlag, og suppleres med eksempler og forslag til øvelser til læseren.

Saglighed og vidensformidling indgår i en vellykket balance med forfatterens tydeligt nærværende tone. Man mærker at forfatteren brænder for emnet og har stor viden på sit felt. Bogens titel kan umiddelbart lyde lidt letkøbt, men det skal man ikke lade sig narre af. Tværtimod er det en af de mest seriøse, alment tilgængelige og læseværdige selvhjælpsbøger om livskvalitet og positiv psykologi, jeg er stødt på.

Myterne om lykkeFind livsglæden igenSlip bekymringerneLykkefælden bygger også på lykkeforskning. Et andet solidt bud på selvhjælp er Irene H. Oestrichs bøger, fx Find livsglæden igen og Slip bekymringerne. Lykkefælden tager udgangspunkt i ACTMyterne om lykke bygger også på lykkeforskning. Et andet solidt bud på selvhjælp er Irene H. Oestrichs bøger, fx og Slip bekymringerne. Lykkefælden tager udgangspunkt i ACTMyterne om lykke bygger også på lykkeforskning. Et andet solidt bud på selvhjælp er Irene H. Oestrichs bøger, fx Find livsglæden igen og . Lykkefælden tager udgangspunkt i ACTMyterne om lykke bygger også på lykkeforskning. Et andet solidt bud på selvhjælp er Irene H. Oestrichs bøger, fx Find livsglæden igen og Slip bekymringerne. tager udgangspunkt i ACT.