Bøger / faglitteratur / øvelser

Lykkelig nu


Beskrivelse


10 råd til hvordan man gennem positiv og bevidst kommunikation kan opnå større livsglæde. Med øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 21. sep. 2009

Selvhjælpsbog skrevet til mennesker, der har brug for inspiration til at reflektere over deres liv og deres kommunikation med sig selv og verden.

Forfatteren er cand.mag., journalist og kommunikationscoach. Hun holder workshops i kommunikation og hjælper mennesker med at opnå lykke og succes. Dette er hendes første bog. Positiv kommunikation er karakteriseret ved at være: behagelig (for en selv og den man snakker med), autentisk (åben, ærlig og med et klart budskab) og effektiv (at man opnår den ønskede effekt med det, man kommunikerer). Bogen er delt op i 10 kapitler. Hvert kapitel er et "lykkeråd" til at kommunikere positivt. Efter hvert kapitel er der spørgeskemaer og øvelser. Så der er tale om en rigtig arbejdsbog. Jeg har ledt med lys og lygte efter noget i bogen, der var nyt for mig uden at finde det. Når det gælder positiv kommunikation går assertion og girafsprog væsentligt dybere.

Bogen minder om en lang række andre selvhjælps/coaching-bøger, som har set dagens lys de seneste år. Det drejer sig fx om bøger om emnet positiv psykologi. Den særlige vinkling på kommunikation med sig selv og andre sætter denne titel i en kategori for sig.

Selvhjælpsbog til positiv kommunikation indad til én selv og udad til omverdenen. Bogen er let at kapere og indeholder mange spørgeskemaer og øvelser.