Bøger / faglitteratur

Lykken under lup : en opdagelsesrejse i lykkeforskningens verden


Beskrivelse


Hvordan foregår lykkeforskning og hvordan måler man lykke?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. mar. 2016

Danmark er verdens lykkeligste land. Men hvordan foregår lykkeforskning og hvordan måler man lykke? Bogen henvender sig til enhver med interesse for menneskers trivsel og aktuel samfundsforskning.

Institut for Lykkeforskning udfører trivselsforskning med bogens forfatter som direktør. Her fortæller han om lykkebegrebet og lykke brugt som politisk kompas. Om måling af lykke og hvordan ydre og indre faktorer samt personlige valg påvirker vores trivsel. Til sidst et kapitel om trivsel og lykke på skoleskemaet og kommunernes konkurrence om hvor man bedst lever det gode gode liv. Fyldig liste med noter og referencer. Tydelig skrift.

En udmærket rundfart i lykkeforskningens univers, fortalt så de fleste kan følge med. Bogen har appel til fagfolk, studerende og andre med interesse for sociologi, psykologi og samfundsforhold. Aktuel som baggrundslæsning fx i debatten om udkantsdanmark og børnefamiliers trivsel.

Forfatteren medvirker til bogen Det personlige samfundDer er et lykkeligt landHjernepiller og rapporten Der er et lykkeligt land. Den causerende Hjernepiller kommer også ind på emnet, der også berøres sporadisk i enkelte selvhjælpsbøger, som den foreliggende bog ikke er beslægtet medForfatteren medvirker til bogen Det personlige samfund og rapporten . Den causerende Hjernepiller kommer også ind på emnet, der også berøres sporadisk i enkelte selvhjælpsbøger, som den foreliggende bog ikke er beslægtet medForfatteren medvirker til bogen Det personlige samfund og rapporten Der er et lykkeligt land. Den causerende kommer også ind på emnet, der også berøres sporadisk i enkelte selvhjælpsbøger, som den foreliggende bog ikke er beslægtet med.