Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Lykkesamleren - og andre gys


Beskrivelse


Fire gyserhistorier, som handler om drenge, der ikke har det særlig godt, og som kommer til at træffe nogle skæbnesvangre beslutninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 12. sep. 2012

Bogen henvender sig til og kan læses af børn fra 9 år. Også lidt ældre børn - måske nogle, der har svært ved at læse - vil kunne have glæde af den. Den egner sig til både selvstændig læsning og højtlæsning, men vil også kunne bruges i en temakasse, hvor genren er gys.

Genren er gys. Indholdet i bogen er fire selvstændige historier, som alle slutter forfærdeligt. I alle historierne er hovedpersonerne børn, der af en eller anden årsag har det skidt. I "Lykkesamleren" møder vi drengen Felix (af alle navne!), der bliver mobbet. Hans farfar giver ham et godt råd, som han desværre misforstår meningen med. "Skytsenglen" handler om drengen Jon, der er supergod til karate, men også i kløerne på sin moster, der på bestialsk vis "hjælper" ham med at blive ved med at være nr. 1. I Fobiskolen lider Lukas ikke mere af sin fobi for mørke rum, da historien slutter!! I "Kold som hævn" er jalousi den udslagsgivende faktor for den forfærdelige hændelse. Teksten er nem at læse. Illustrationerne er helsides sort/hvide tegninger i mangastil. Synsvinklerne i dem understreger meget præcist og virkningsfuldt det uhyggelige.

Bogen er udgivet i serien Zoom ind. Gys. I samme serie findes bl.a. de gode og meget populære gyserantologier af Kenneth Bøgh Andersen. Denne vil blive læst og anbefalet af de samme læsere.

Bogen er let at læse. Historierne er dog så grumme, at de ikke er for de sarteste børn i målgruppen.