Bøger / faglitteratur til børn

Lyn og torden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 28. nov. 2014

"Orkaner" og "Lyn og torden" er endnu to fagbøger i serien "Min første bog" til dem, der lige har lært at læse. For 7-8-årige.

"Lyn og torden" fortæller med billeder om, hvad lyn og torden er - og hvordan det opstår. Der fortælles også om, hvad der kan ske, hvis lynet slår ned. "Orkaner" beskriver med billeder og tekst, når det blæser med meget stærk vind. Teksten fortæller desuden om de skader, som stormvejr og orkaner kan lave - og hvor dyrt det kan blive. Teksten i begge bøger har lettal 16. De har indholdsfortegnelse og register. Der er også henvisninger til andre bøger.

Teksten i begge bøger består mest af helsætninger og er suppleret med enkelte faktabokse. Der er meget gode fotos, som er med til, at man bedre forstår teksten.

OrkanerStorme og tornadoerVejr fra 2001 dækker også fint, mens Storme og tornadoer kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. Vejr (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vindOrkaner fra 2001 dækker også fint, mens kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. Vejr (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vindOrkaner fra 2001 dækker også fint, mens Storme og tornadoer kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vind.