Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Lynkineser


Beskrivelse


Erindringer fra forfatterens (f. 1971) barndom og teenageår. Historien starter i 1902, hvor Jesper Wung Sungs oldefar blev udstillet i Tivoli, fordi han var kineser. Vi hører om Jespers barndom i Marstal på Ærø, om at flytte til Houston i USA som 7-årig og vende tilbage til Marstal som 10-årig. Med 11 digte.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Pia Gunilla Park

d. 26. apr. 2017

Forfatteren Jesper Wung Sungs oldefar kom til Danmark i 1902 for at blive udstillet i Tivoli. Han var nemlig kineser. I "Lynkineser" kan du læse om Jespers barndom i den lille flække Marstal og i Houston, Texas. En fortælling om at være anderledes og alligevel helt sig selv. For 4.- 8.klasse.

Jesper Wung Sung fortæller erindringer fra sin barndom og sine ungdomsår. Bogen indgår i Dansklærerforeningens serie "Min historie", som er en samling erindringsbøger skrevet i skønlitterær form. Bogen er illustreret af Rasmus Weisler og indeholder fotos fra Wung Sungs barndom. Bogen indeholder 12 kapitler og 11 digte.

En fascinerende fortælling om ikke altid at passe ind, men alligevel holde fast i det, som hjertet banker for. Det er en fortælling, som er skrevet med stor humor, følsom poesi og dyb tanke. En rigtig flot billed- og læseoplevelse, som vil være guf at dykke ned i med danskfaglige briller, men som også gør det rigtigt fint som lystlæsning.

Bogen minder i idé og humor meget om seriens øvrige bøger. Her kan bl.a. nævnes Cato Thau-Jensens Et hjem med geværLanghårsfrisure og Kim Fupz Aakesons LanghårsfrisureBogen minder i idé og humor meget om seriens øvrige bøger. Her kan bl.a. nævnes Cato Thau-Jensens Et hjem med gevær og Kim Fupz Aakesons .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. juli 2017

af

af

Bent Rasmussen

d. 6. juli 2017


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 5 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 70, nr. 5 (2017)