Bøger / faglitteratur

Lys! : om lys i livet og liv i lyset


Beskrivelse


Om lysets funktionelle og æstetiske betydning i vores liv som mennesker. Samt 6 samtaler mellem forfatterne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. dec. 2015

Videnskabsjournalisten Tør Nørretranders og kunstneren Olafur Eliasson blænder fascinerende med en bog om lysets funktionelle og æstetiske betydning i vores liv som mennesker. Godbid for dig som interesserer dig for videnskab, kunst, arkitektur eller fx boligindretning.

"Det eneste vi ser er lys. Resten er noget vi forestiller os. Helt bogstaveligt. Vi ser ikke et hus, en himmel eller en flue. Vi ser det lys, der kommer til os fra huset, himlen eller fluen." Sådan indleder Tor Nørretranders og Olafur Eliasson deres bog om lys som funktion og som æstetisk nydelse. Bogen er struktureret i 8 temaafsnit. Her er overskrifter fx "Det eneste vi ser er lys", "Regnbuen i stuen", "Fremtidens regnbue" "Elektrisk gråvejr", "Det daglige lys", "Fantasiens farver" "Lys er forbindelser", "Vi skal gøre det selv". Desuden seks samtaler mellem Nørretranders og Eliasson med overskrifterne: "Mørke", "Skala", "Skygge", "Liv", "Farve" og "Sne". I det sidste afsnit "Vi kan gøre det selv" er der fx vejledninger i at lave sin egen regnbue eller spektroskop. Bogen er bl.a. illustreret med gengivelser af Olafur Eliassons kunstinstallationer.

Fremragende bog om lys som funktion og som livgivende kraft. Det rigtige lys giver livsglæde. Yderst velskrevet og rigt illustreret.

En anden bog om lys er fx Sans for lysAt se sig selv sanse. Om Olafur Eliasson fx At se sig selv sanseEn anden bog om lys er fx Sans for lys. Om Olafur Eliasson fx .


Politiken

d. 19. dec. 2015

af

af

Peter Michael Hornung

d. 19. dec. 2015Informationer og udgaver