Bøger / faglitteratur / vejledninger

Lysbogen


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om lysets natur i fototeknisk sammenhæng og forskellen på naturligt lys, omgivende lys og kunstigt lys (blitz/flash), og navnlig hvordan man bruger kunstigt lys, bl.a. i lyslægningen af forskellige motiver når det naturlige lys driller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2014

af

af

Søren Møller

d. 27. feb. 2014

For energiske begyndere og for de lidt viderekomne fotografer.

Lyset er en vigtig faktor i alt fotografering. I en klar disponering gennemgår forfatteren læren om lys, lysstyrke, farvetemperatur, naturligt lys og kunstigt lys, herunder blitz og forskellige typer af elpærer. Herefter skrives om lyset betydning ved udendørs fotografering på forskellige tider af året og døgnet, og der er et kapitel om indretning og brug af et fotostudie, hvor man overvejende eller helt bruger kunstigt lys. Det hele eksemplificeres med en række skarpe og godt gengivne fotos, hvor det fortælles i tekniske detaljer, hvordan hvert billede er blevet optaget. Udstyr og fotokvalitet er ligesom i samme forfatters Naturfoto, 2009, og Makrofoto, 2010, m.fl.

I forskellige større bøger om fotografering, fx i Thomas Nykrogs Politikens store fotobog, 2004, og i Michael B. Karbos Digitalfoto, 2004, er der afsnit om belysning, men ikke så omfattende som i herværende monografi.

En klart opstillet og rigt illustreret bog om lysets betydning og hvordan man arbejder med det ved fotografering.