Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Lyse Måne og spøgelseshesten


Beskrivelse


Indianerpigen Lyse Måne bor på prærien med sin familie. Lyse Måne og hendes ven Letfod skræmmer drengene på det farlige sted, Hestebakken, hvor spøgelseshesten dukker op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. maj 2011

Letlæsningsbog i en ny serie, Dingo. Indianer til læsetræning og fritidslæsning fra 2.-3. klasse (8-10 år) måske primært for piger. Bogen kan også indgå i et emnearbejde om indianere.

Det lykkes indianerpigen Lyse Måne og hendes veninde Letfod at skræmme de seje indianerdrenge på det farlige sted, Hestebakken, hvor spøgelseshesten pludselig dukker op. Hjemme i lejren fortæller drengene om deres mod, men pigerne ved bedre! Layoutmæssigt ligner bogen de øvrige Dingo-bøger, hvor teksten er sat med læsevenlige typer i korte linjer og afsnit. De tegneserieinspirerede farveillustrationer, som er lavet af Pernille H. Jensen, fortæller om indianernes liv og støtter læsningen fornemt. Den smukke forside giver et godt indtryk af bogens indhold. Forfatteren, som er læsekonsulent, har både skrevet letlæsnings- og fagbøger for børn.

Af andre letlæste indianerbøger findes bl.a. Henriette Helges serie fra 2009 og Julia Boehmes Lille Sky, Kvikke Bjørn, 2008, som begge er noget lettere.

En charmerende letlæsningsbog om indianerpigen Lyse Måne. Indianerbøger er ikke i så høj kurs for tiden, men denne bog kan være med til at bringe interessen tilbage.