Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lysets datter


Beskrivelse


Drag med den unge kongedatter Enilia ud på en farefuld færd efter hendes bror Elior. Episk fantasyroman med masser af kærlighed for unge og voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 14. sep. 2020

Drag med den unge kongedatter Enilia ud på en farefuld færd efter hendes bror Elior. Episk fantasyroman med masser af kærlighed for unge og voksne.

I denne fantasyverden står kampen mellem det mørke og lyset, og det onde mørke har allerede overtaget landet Karawia. Lysets folk Ainatunari må kæmpe alene imod, da de heller ikke står sig godt med menneskene. Det sidste er noget den unge kongedatter Enilia, som er halvt menneske og halvt Ainatunari, har mærket i sit liv. Hun beslutter at rejse efter sin bror og deltage i den kommende krig, for de to har en vigtig mission og hemmelighed. En hemmelighed, som for alt i verden ikke må komme frem. Men det er ikke let, når alle hun møder prøver at presse den ud af hende. Bogen er første del i en serie. Forfatteren har tidligere udgivet spændingsbogen Stalingrads engel.

Episk fantasy, som indeholder mange af genrens klassiske elementer. Bogen er bredt anlagt med mange bipersoner og detaljer, men hvad den mangler i regulær spænding og tempo, får man til gengæld i beskrivelserne af de følelsesmæssige og intense relationer mellem personerne, hvor venskab, tiltrækning, forelskelse og Enilias iltre temperament fylder en del. Sproget er dvælende og poetisk, og der en del fantasifulde navne at holde styr på.

Mere stormfuld kærlighed finder du i Et rige af torne og roserOpvågningen og OpvågningenMere stormfuld kærlighed finder du i Et rige af torne og roser og .