Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Lysets perle


Beskrivelse


Marie vågner en morgen, og alle kraftige farver er tilsyneladende forsvundet. Da hun tager ud at bade, bliver hun overrasket af et uvejr og reddes af delfinen Sølvfinne, der fører hende til delfinernes by. Delfinerne beder hende om at hjælpe dem med at skaffe den stjålne "Lysets Perle" tilbage, da dens forsvinden er årsagen til de manglende farver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 13. dec. 2012

Denne børnebog henvender sig til selvlæsere fra 9 år. Den er rettet mod børn, der godt kan lide eventyr og fantasy af den uskyldige slags. Bogens sølvglitrende, farvestrålende og børnevenlige forside med Marie i delfinernes rige indikerer tydeligt målgruppe og indhold. Bogen kræver ingen speciel formidling.

Den tyske forfatter har i sit hjemland fået udgivet adskillige børne- og ungdomsbøger. Hovedpersonen i herværende bog er Marie, en pige på ca. 8-9 år. En morgen vågner hun og finder ud af, at alle stærke farver er forsvundet, og tingene har fået et blegt gråligt skær. Marie tager ud og bader og overraskes af en storm. Hun bliver reddet af den magiske delfin, "Sølvfinne", der fører hende ned til "Delfinriget". Her er der blevet stjålet 6 magiske perler, og én af dem, "Lysets Perle" er årsag til de stærke farvers fravær. Marie skal nu hjælpe delfinerne med at finde "Lysets Perle". Det er en sød og idylliseret historie med en gæv og modig pige, som pigelæserne let vil kunne identificere sig med. Bogen har et tiltalende layout og en læsevenlig typografi. De venlige og fine illustrationer i klare farver skaber en god balance mellem tekst og billede. Bogen er 1. bind i en serie.

Samme målgruppe vil også have udbytte af at læse Guni Martins kloge bog: Pigen som var bange, 1999, der ikke bare handler om en pige og delfiner, men som også beskæftiger sig med angst og vandskræk.

En sød og eventyrlig historie i et attraktivt udstyr, som vil tiltale mange piger i aldersgruppen.