Bøger / faglitteratur

Lyt til tv : underlægningsmusik i danske tv-dokumentarer


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forskellige danske dokumentarer, analyseres og redegøres teoretisk for den musik der bliver brugt i dokumentarerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2008

Til dem der er interesserede i brugen af underlægningsmusik i dokumentarudsendelser.

Bogen er skrevet af Iben Have der til dagliglig er adjunkt ved institut for informations- og medievidenskab på Aarhus universitet. Lyt til tv handler om brugen af underlægningsmusik i danske tv-dokumentarer. Med udgangspunkt i forskellige danske dokumentarer, analyseres og redegøres for den musik der bliver brugt i dokumentarerne. Analyserne er med til at give svar på, hvad musikken kommunikerer og hvilke følelser den skal vække i os, når vi ser dokumentarerne. Bogen giver først en generel introduktion til underlægningsmusik i dokumentarer, derefter behandles konkrete dokumentarudsendelser. Sproget og indeholdet i bogen er meget akademisk og er derfor ikke for alle og enhver. Der er også en del engelske citater som er på et ret højt niveau.

Der findes ikke bøger om tilsvarende emne på dansk, men på engelsk findes der flere både populærvidenskablige og akademiske bøger om emnet.

Lyt til tv er om et rigtigt interessant emne, men på et meget højt niveau.