Bøger / faglitteratur / øvelser

Lyt : vejen til stærkere relationer


Beskrivelse


Når vi lytter til hinanden, styrker vi de menneskelige relationer. Når du lytter til andre mennesker, føler de sig mødt på en måde, der styrker tilliden mellem jer. Når I lytter til hinanden i teamet eller på privaten, kan I skabe det unikke samspil og samtidig opleve en fornemmelse af mening og samhørighed. Lyt er bogen om at styrke dine relationer gennem at træne din evne til at lytte.I bogen er der en række øvelser, som gør dig bedre til at lytte til dig selv, så du kan opdage, hvad der står i vejen for virkelig at lytte til andre mennesker. Det at lytte handler ikke kun om at høre, hvad andre siger. Det handler om at fornemme det, som bliver sagt mellem linjerne, det som bliver undladt, det som kommer ud gennem kropssproget, og det som tildækkes af længsler eller frustration. Øvelserne vil desuden træne din nysgerrighed, dit nærvær, din opmærksomhed og din evne til at koncentrere dig og fokusere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 14. mar. 2014

Bogen har en bred målgruppe fra arbejdsledere, der vil bringe styrke på de interne linjer og/eller til kunderne, til privatpersoner, som vil styrke deres relationer. Bogen har 4 forord af en meditationslærer, en erhvervsleder, en radiovært og en hospitalsklovn, hvilket udmærket illustrerer bredden i bogens brugbarhed.

Flemming Christensen er foredragsholder og underviser og har desuden en række bogtitler bag sig om blandt andet coaching og enneagrammet. I denne lille letlæste bog er det kunsten at lytte, han gør os klogere på. Hans udgangspunkt var en artikel for en kunde, der satte ham i gang, idet han der igennem opdagede, hvor meget substans, der er i at lytte. Bogen handler både om at lytte ind og lytte ud. At lytte til et andet menneskes frustration uden at "fikse" problemet for det, er en udfordring, men når det lykkes er det forløsende. Således kan arbejdslederen, der forstår at lytte om bag ved medarbejderens ønske om mere indflydelse og ansvar, styrke relationen til medarbejderen og motivere hende til at kæmpe for virksomheden. For som der står på bogens første side "At blive lyttet til er livsbekræftende. At blive overhørt er dræbende." Bogen har virkelig mange gode bud på lytning og kommer fint omkring emnet.

De fleste bøger om kommunikation og konfliktløsning har et delemne om aktiv lytning. Men lytning som hovedemne for en bog er unikt.

De fleste som interesserer sig for selvudvikling, psykologi og relationer vil kunne hente inspiration i denne lille perle af en bog.