Bøger / faglitteratur

Må jeg være fri


Beskrivelse


Består af 17 korte kapitler der belyser forholdene for homoseksuelle i Danmark nu og i den nære fortid fra forskellige vinkler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 20. juli 2015

Punktnedslag i homoseksuelles kamp for accept. For den interesserede borger.

Bogens 17 korte kapitler belyser forholdene for homoseksuelle i Danmark nu og i den nære fortid fra forskellige vinkler. Nogle kapitler består af korte interviews med bl.a Lise Nørgaard, der indskrev homoseksuelle i sin tv-serie Matador, den lesbiske tidligere håndboldspiller Camilla Andersen og med homoseksuelle andengenerationsindvandrere, der savner deres familiers accept. Andre kapitler er mere refererende afsnit om fortidens koryfæer som Axel Axgil og Leif Rovsing, samt om den nylige sag fra Mariager, hvor en lesbisk familie blev chikaneret.

Forfatterens personlige indignation skinner igennem, og de forskellige kapitler giver flere interessante, omend noget spredte, indblik i, hvordan homoseksualitet betragtes i fx fodboldens verden eller i indvandrerkredse.

Forfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt mentPartnerskabOBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og Partnerskab, der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. OBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet behandler emnet mere humoristiskForfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt ment, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og , der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. OBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet behandler emnet mere humoristiskForfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt ment, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og Partnerskab, der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. behandler emnet mere humoristisk.