Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Må man ae katten?


Beskrivelse


Mange dyr er så søde, at man får lyst til at ae dem, men er det altid en god idé? Fin bog til hyggelige stunder og sprogstimulering. For 1-3-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2020

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 27. aug. 2020

Mange dyr er så søde, at man får lyst til at ae dem, men er det altid en god idé? Fin bog til hyggelige stunder og sprogstimulering. For 1-3-årige.

Kvadratisk papbog med tykke, coatede papsider. På hver af bogens syv opslag møder vi et dyr, og bliver klogere på hvorvidt det er ok at ae det. De fleste dyr - fx hunden, marsvinet og kaninen - må man gerne røre, mens man nok skal undlade at ae bogens sidste dyr - en løve. Tekstdelen består af et spørgsmål - fx "Må man klappe fåret?" - samt et be- eller afkræftende svar. De forskellige dyr er illustreret med farvetegninger og placeret i et dets naturlige miljø, fx fåret på marken og ællingen ved søen. Den tyske forfatter har udgivet flere børnebøger, blandt andet Lille bille, stor giraf.

Indbydende papbog, der vil fungere godt sammen med små dyrevenner. De farvestrålende illustrationer er sjove og gode at gå på opdagelse i, og det vil være oplagt at øve dyrenavne, farver og sågar dyrelyde.

Små størrelser vil også more sig med at gætte på dyr i flapbogen Gæt en numse i zooPepe & Milli på bondegården- og andre dyrKuk-kuk! hvem gemmer sig dér?, der ligesom Pepe & Milli på bondegården og - og andre dyr kan anbefales til dyreglade tumlinger. I Kuk-kuk! hvem gemmer sig dér? skal der også gættes dyr, og her kommer ledetråden i form af en rimet tekstSmå størrelser vil også more sig med at gætte på dyr i flapbogen Gæt en numse i zoo, der ligesom og - og andre dyr kan anbefales til dyreglade tumlinger. I Kuk-kuk! hvem gemmer sig dér? skal der også gættes dyr, og her kommer ledetråden i form af en rimet tekstSmå størrelser vil også more sig med at gætte på dyr i flapbogen Gæt en numse i zoo, der ligesom Pepe & Milli på bondegården og kan anbefales til dyreglade tumlinger. I Kuk-kuk! hvem gemmer sig dér? skal der også gættes dyr, og her kommer ledetråden i form af en rimet tekstSmå størrelser vil også more sig med at gætte på dyr i flapbogen Gæt en numse i zoo, der ligesom Pepe & Milli på bondegården og - og andre dyr kan anbefales til dyreglade tumlinger. I skal der også gættes dyr, og her kommer ledetråden i form af en rimet tekst.