Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mål


Beskrivelse


For Jonas drejer det sig om fodbold og det handler om flere forskellige måder at sparke, finte og lege med en fodbold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 30. nov. 2011

11. + 12. udgivelse i serien Mini PS - små bøger målrettet de alleryngste begynderlæsere i børnehaveklasse/ 1. klasse. LET-tal 6.

Serien er danskproduceret og omfatter nu 12 titler. Forfatteren Jørn Jensen behøver vist ingen præsentation. Omslagene er indbydende og farverige. Der er tale om to meget forskellige illustratorer. Mål drejer sig om fodbold og handler om flere forskellige måder at sparke, finte og lege med en fodbold. Jonas er hovedpersonen. Det er hans bold og ham, der dominerer og agerer med bolden. Der er en ven, men det fremgår udelukkende af Jan Solheims karikerede illustrationer. Teksten gør brug af gentagelser og korte lette ord. Skal vi lege? drejer sig om at lege sammen. Frida vil gerne lege skjul med sine 4 venner. Hun tæller og finder de andre. Jeanette Brandts illustrationer er rigtig lune og sjove. Illustratoren lader læseren og Frida opdage de andre børn bag busken, i træet, under bænken og i tønden. På sidste opslag råber Frida: "1,2,3 krone for alle". En dejlig bog man bliver i rigtig godt humør af at læse.

Der udkommer for tiden mange lydrette bøger til den første læsning. Dansklærerforeningen har udgivet en god serie Lydret læsning for bh. klasse og 1. klasse. Gyldendal har senest udgivet titler i Lydret dingo. Mini om Puk, Siv, Tor og Tim.

Vi kan ikke få for mange lydrette frilæsningsbøger af høj kvalitet. De to seneste udgivelser Mål og Skal vi lege? er gode bud på gode bøger til læsetræning og læselyst.