Bøger / faglitteratur

Månelandingen og andre konspirationsteorier


Beskrivelse


Historikernes og forskernes bud på sandheden bag bizarre konspirationsteorier, der bl.a. hævder at holocaust aldrig fandt sted og at månelandingen var et fupnummer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 13. nov. 2019

Rigt illustreret populærhistorisk fagbog, der gennemgår forskellige konspirationsteorier og mysterier som månelandingen, Loch Ness-uhyret og 9/11. For lystlæsere og opgaveskrivere i folkeskolens ældste klasser.

Bogen er opdelt i syv forskellige artikler: "Månelandingen er fup!", "Holocaust fandt aldrig sted", "Mysteriet om Loch Ness-uhyret", "Mysteriet ved Roswell", "Hvem skød J.F Kennedy?", "CIA kontrollerer vores hjerner" og "Sandheden om 9/11". Bogen er 9. bind i serien "Historiens største gåder" fra magasinet "Historie", i samme format som magasinet både fysisk og indholdsmæssigt, i stift bind og 126 sider. De berørte emner behandles med illustrationer og en afsluttende faktaboks. Bagerst er der et register og en kort kildefortegnelse.

Kan bruges til lystlæseren som gerne vil læse noget lettilgængeligt om forskellige konspirationsteorier. Men artiklen om Loch Ness-uhyret er malplaceret, da der ikke rigtigt er nogle konspirationsteorier knyttet til uhyret. Sammensætningen af meget alvorlige emner som fx holocaust og 9/11, med kulørte emner som aliens ved Roswell og Loch Ness-uhyret, virker også besynderlig, og giver bogen et overordnet rodet indtryk.

Den skjulte sandhed fra 2018 omhandler også konspirationsteorier, men der bliver gået mere i dybden med fænomenet.