Bøger / faglitteratur til børn

Månelandingen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 24. sep. 2010

Denne fagbog knytter sig til rækken af andre skole- og børnebiblioteksrelevante bøger om den første månelanding i 1969. Bogen vil kunne bruges til oplevelseslæsning, opgaveskrivning og i historie på 5.-6. klassetrin. Bogens forside med astronaut vil tænde interessen.

Efter en lille teaser fortælles om J.F. Kennedys strategi om, at USA skulle landsætte mennesker på Månen inden udgangen af 1960'erne. Der gives en kortfattet beskrivelse af det amerikanske og russiske rumkapløb. Dernæst beskrives de forskellige rumprogrammer, som USA gennemførte inden månelandingen i 1969. Rumdragten, rumskibet, selve rejsen og hjemkomsten beskrives kontinuerligt og der afsluttes kortfattet med, hvad der efterfølgende er sket med rumfarten. Meget saglig i sin opbygning med en del tekst og gode illustrationer til at understøtte indholdet. Min største anke er dog de sider, der er skrevet med hvide typer på sort baggrund. Det hæmmer læsbarheden. Bogen har indholdsfortegnelse forrest og stikordsregister, tidstavle og enkelte henvisninger til supplerende litteratur.

For målgruppen findes også Månelandingen af Mason (02/08) og Neil Armstrong - den første mand på månen (01/34) samt Kapløb til månen (99/17), som supplerer denne bog.

Trods min indsigelse om hvide typer på sort baggrund en udmærket bog om månelandingen, som kommer lidt mere i dybden med emnet. Den kan anvendes fra 11-12 års alderen.