Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Månemanden og andre fortællinger fra Grønland


Beskrivelse


Samling af grønlandske myter og sagn genfortalt på baggrund af de historier Knud Rasmussen indsamlede i Grønland i årene 1921-1925.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 27. apr. 2016

Grønlandske myter og sagn om dyr, der kan snakke, åndemanere, der kan flyve, mænd, der er så stærke, at de kan løfte en hel hval og meget, meget mere. Kan læses fra ca. 10 år. Også velegnet til oplæsning for mindre børn.

Samling af gamle grønlandske myter og sagn skrevet på et moderne dansk. Samlingen bygger på de myter og sagn, som Knud Rasmussen indsamlede, og som er blevet fortalt fra generation til generation gennem tiderne. Historierne er illustrerede med akvareller af den grønlandske kunstner Miki Jacobsen. Bag i bogen findes ordforklaringer og en litteraturliste.

Gunvor Bjerre har genfortalt nogle af de gamle grønlandske myter og sagn, så de stadig er spændende, uhyggelige, sjove og overraskende - samtidig med at de er lette at læse. De fleste af fortællingerne handler om børn og unge. Miki Jacobsens tegneserieagtige akvareller er fulde af liv og passer godt til den saft og kraft, der er i de gamle myter og sagn.

.