Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Månen flytter med


Beskrivelse


Mona er flyttet på landet med sin far. Men hun savner Vesterbro, vennen Danny og den kirkegård, hvor hendes mor er begravet. Den dag Mona skal begynde i den nye skole, tager hun toget til København.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2020

af

af

Stine Veisegaard

d. 24. aug. 2020

Mona er flyttet på landet med sin far. Men hun savner Vesterbro, vennen Danny og den kirkegård, hvor hendes mor er begravet. Den dag Mona skal begynde i den nye skole, tager hun toget til København. Til højtlæsning fra 7 år og selvlæsning fra 9 år.

Pigen Mona mødte man første gang i bogen Mona Morgenglad, der handlede om de første år efter morens død. I denne bog er Mona og hendes far flyttet fra Vesterbro i København ud på landet. Savnet af hendes mor rammer hende ekstra hårdt, da hun ikke kan besøge morens gravsted i København, når hun har lyst. Bogens fortælling begynder den dag, Mona skal møde første dag på den nye skole. I stedet for at møde op, beslutter hun sig for at tage til København og besøge sin gamle barndomsgade. Handlingen strækker sig over et år, og den alvidende fortæller beretter om, hvordan Mona langsomt lærer at leve med savnet af moren. Undervejs er der brevvekslinger mellem Mona og hendes ven Danny fra Vesterbro.

Fin fortælling om Monas savn af moren. Forholdet mellem far og datter er rørende beskrevet, og de smukke illustrationer af Els Cool supplerer bogens stemning på glimrende vis. Bogen kan læses uafhængigt af den første bog om Mona.

Bogen adskiller sig ikke i form og layout fra den første bog Mona MorgengladEngel i sneenUsædvanlige Viola. Af bøger om far-datter-forholdet og savn findes Engel i sneen og Usædvanlige ViolaBogen adskiller sig ikke i form og layout fra den første bog Mona Morgenglad. Af bøger om far-datter-forholdet og savn findes og Usædvanlige ViolaBogen adskiller sig ikke i form og layout fra den første bog Mona Morgenglad. Af bøger om far-datter-forholdet og savn findes Engel i sneen og .


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 1. okt. 2020

Mona har mistet sin mor og prøver at genkalde sig fornemmelsen af hende ved at opsøge de steder, hvor minderne bor. Smukt illustreret bog beskriver sorgen i et barns liv. Mona og hendes far Jan er fly...


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 1 (2021)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 74, nr. 1 (2021)