Bøger / faglitteratur til børn

Månen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2018

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 4. dec. 2018

Spændende fagbilledbog om månen, tag med på opdagelse i rummet! For 5-9-årige, til læsning sammen med voksne, og senere selvlæsning.

Bogen gennemgår forskellige emner om månen. Vi starter med månens placering i solsystemet og dens bane og størrelse i forhold til jorden. Herefter månens lys og hvor det kommer fra. Andre planeters måner omtales kort, hvorefter solformørkelse bliver forklaret. Der er opslag om astronauter og månelandingerne, samt sider om månens form alt efter tiden på måneden. Til slut 4 små facts om månen efterfulgt af ordliste og register. Forfatteren Gemma McMullen er ikke før udgivet på dansk - hun er forfatter til en række engelske faktabøger for børn. Bogen er en del af en ny serie "Solsystemet", hvor der også udkommer bøger om Solen, stjernerne og planeterne.

Fint omslag, der sammen med bagsideteksten, fænger. Illustrationerne er flotte og klare. Teksten er overskuelig og let at forstå. Læserne får mange gode facts med sig. Bogen kan være en udmærket introduktion til bøger om rummet og planeterne. Teksten bærer dog lidt præg af at være oversat fra engelsk, det medfører nogle få gentagelser.

Om samme emne er udkommet letlæsningsbogen Månen af Sigurd Toftdahl Terkelsen.Informationer og udgaver