Bøger / faglitteratur til børn

Månen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Boll

2007

Bladrebog for børn/elever fra 2. klasse og selvlæsning fra midt i 4. klasse til den første orientering om Månen, hvor der er mere indhold end i Første fakta uden at bogen kommer helt i dybden.

Indholdet er mange små fragmenter sat sammen med utroligt flotte farvefotos af Månen i forskellige sammenhænge. Elementært beskrives bevægelsesmønstret sol, jord og måne. Ligeledes omtales samspillet mellem solen, Jorden og Månen i forbindelse med tidevand og månefaser. Rumforskning i forbindelse med Månen omtales. Hvert opslag har en overskrift, en kolofon og lidt brødtekst samt en cirkelformet faktaboks med formskrevet typografi. Bagest er der en fin tidslinje med velvalgte årstal og ordlisten er ligeledes fin for målgruppen. Stikordsregistret kan naturligvis ikke være så omfattende i en kalejdoskopisk bog. De fire webhenvisninger er derimod særdeles velvalgte.

Den er for målgruppen tidligere kommet Værd at vide om månen (00/40) og Månen (99/31), som naturligt nok ikke har den seneste viden om månen med.

Fin bladrebog for interesserede i 2. klasse og inspirationsbog til selvlæsning for elever i 10-11-års alderen som optakt til at gå dybere ned i emnet.Informationer og udgaver