Bøger / faglitteratur til børn

Månen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2017

af

af

Stine Bille

d. 23. mar. 2017

Den 20. juni 1967 lander et rumskib på månen. Du kan læse om den månelanding samt andre faktuelle oplysninger om månen, i denne lette fagbog. Bogen kan både læses af lyst eller i forbindelse med et faglige læsekurser. For 7-10-årige.

"Månen" indgår i serien "Jeg læser, teknik og videnskab" som er lette fagbøger. Bogen fortæller om månen, og giver en let forståelig forklaring på mange faglige begreber om månen og rummet. Den fortæller også hvordan man mener månen blev skabt samt om overtro i gamle dage. Til sidst får man en forklaring på, hvorfor det er svært at bo på månen. Bogen har gule faktabokse og flere steder QR-koder, der giver adgang til korte videoklip. Der er mange tegninger og store fotos på alle opslag, samt stikordsregister og indholdsfortegnelse. Der er knyttet en hjemmeside til bogen, hvor der kan downloades elevopgaver og lærervejledning. Bogen har lix 17.

Det er en god lille fagbog. Bogen har store farvefotos, faktabokse og simple illustrationer af fx solsystemet. Sproget er formuleret i korte overskuelige sætninger. Bogen har et solidt omslag, og er trykt på papir af en god kvalitet.

Der findes flere lette fagbøger om månen fx MånenMånenDronerBiler eller . Er man interesseret i andre bøger om teknik og videnskab" er Droner eller Biler en mulighedDer findes flere lette fagbøger om månen fx eller . Er man interesseret i andre bøger om teknik og videnskab" er Droner eller Biler en mulighedDer findes flere lette fagbøger om månen fx Månen eller Månen. Er man interesseret i andre bøger om teknik og videnskab" er eller Biler en mulighedDer findes flere lette fagbøger om månen fx Månen eller Månen. Er man interesseret i andre bøger om teknik og videnskab" er Droner eller en mulighed.