Bøger / faglitteratur til børn

Månen


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 1. juni 2012

Bøgerne, som har et lixtal på 15, kan anvendes til lystlæsning for børn på 9-10 år eller til faglig læsning og mindre emne- eller temaarbejder.

Bøgerne om vor egen planet og dens drabant beskriver i bogen Jorden i mindre grad den astronomiske side af sagen og mere de forskellige geologiske og klimatiske forhold som fx tektonik, bjerge og grave, polarklima, vand, vind, ørken og regnskov. I bogen Månen er det fx måneformørkelse, tidevand, månerejser og fremtidig udforskning, der beskrives, men bøgerne favner bredt med den relativt korte, verssatte tekst, hvor svære ord er markeret med gult og forklaret i margen. Billedmaterialet er fint og relevant. Det består mest af fotos, men også farvelagte tegninger.

Den forholdsvist nye serie Faktisk omfatter hermed 18 titler. Den placerer sig fint mellem samme forlags serie Første fakta med et lixtal på omkring 10 og De små fagbøger, som kan anvendes op mod fjerde klasse. I lighed med andre serier er der udarbejdet opgaver, som kan hentes på nettet.

Gode bøger, som er tænkt til undervisningsbrug, men som også appellerer til lystlæsning.