Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Månens kald


Beskrivelse


Mercy er en ung pige, som er vokset op blandt varulve. Hun er ikke selv en varulv - men derimod en "walker" og kan til enhver tid skifte skikkelse til en prærieulv. Den førende varulv i området, Adam bliver nu dødeligt såret af fremmede varulve, og hans datter bliver bortført. Mercy er nu nødsaget til at bruge sine tidligere kontakter for at finde frem til Adams bortførte datter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 23. okt. 2012

Denne bog henvender sig til fans af den gren af fantasy-genren, der også kaldes "dark fantasy". Herværende bog handler om varulve og de såkaldte walkers eller formskiftere. Den appellerende forside, der viser hovedpersonen i begge sine skikkelser, er holdt i ildevarslende blodrøde nuancer og taler for sig selv.

Første bind i en ny serie. Forfatteren har tidligere fået udgivet fantasyserien Legenden om Hurog. Hovedpersonen er pigen Mercy, som er opvokset blandt varulve. Hun er selv en "walker" og kan skifte form til en prærieulv, når hun ønsker det. Hun træffer en ung varulv, Marc og forsøger at formidle kontakt mellem Marc og den dominerende varulv i området, Adam. Men Marc bliver dræbt af fremmede varulve, der sårer Adam og bortfører dennes datter. Mercy udnytter nu alle sine kontakter for at finde Adams datter. Hun er derfor nødsaget til at opsøge den varulveflok, som engang viste hende bort. Det er en fængende historie med et godt plot og en viljestærk og vedkommende hovedperson. Mercy er godt beskrevet og er både følsom og cool. Det er Mercy selv, der beretter den spændende historie i en mundret og letflydende stil.

Bogen kan i sit tema godt minde om Tusmørke-serien af Stephenie Meyer. I herværende bogs univers er der også både varulve og vampyrer.

Det er en underholdende, spændende og velskrevet fantasybog, der helt sikker vil få mange læsere blandt de mange "dark fantasy"-fans, der i forvejen nyder Morganville Vampires og Nattens Hus.