Bøger / faglitteratur til børn

Mårdyr


Beskrivelse


Om de forskellige mårdyr, deres føde, unger og levevis.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. dec. 2019

Den danske mårfamilie består blandt andet af lækat, grævling, mink, ilder og fire andre arter. Bliv lidt klogere på dem alle i denne letlæste fagbog om mårdyr for de 7-9-årige.

Bogen er en del af serien "Fakta. Mini", har et lix på 13 og fortæller over seks opslag om mårfamilien og om dens forskellige arter. Hvad lever de af, hvor lever de, hvor store er de, hvordan formerer de sig, og hvad bruger mennesker dem til? Teksten er sat i korte afsnit, som suppleres med forskellige faktabokse, farvefotos og tegnede illustrationer.

Bogen opfylder kravene til en fagbog og er velegnet til anvendelse ved faglige læsekurser og emneopgaver i indskolingen, hvortil der frit kan hentes elevopgaver på nettet. Billederne appellerer til de dyreglade børn, og teksten får formidlet megen spændende viden på meget få sider. Det er en god letlæst fagbog om et emne, som der ikke findes særlig megen letlæst litteratur om.

Man kan læse mere om nogle af mårdyrene i bøgerne IlderGrævling og GrævlingMan kan læse mere om nogle af mårdyrene i bøgerne Ilder og .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 2 (2020)