Bøger / skønlitteratur / roman

Måske går det over


Beskrivelse


Den kvindelige jeg-fortæller beretter nøgternt om sit hverdagsliv med en unavngiven mand. Hun er i en personlig krise og indtager en afventende registrerende holdning til livet i forsøget på at komme videre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 27. sep. 2012

Henvender sig til læsere af nyere dansk minimalistisk skønlitteratur med fokus på hverdagsliv, usikkerhed og parforhold.

Forfatteren har tidligere udgivet et par novellesamlinger, dette er hendes romandebut. Den kvindelige fortæller har været ude for en begivenhed, der har rystet hende, og hun forsøger at finde fodfæste i livet. Gennem en række enkeltstående begivenheder følger vi jeg-fortælleren og hendes forhold til en unavngiven mand. Der er fokus på hverdagsbegivenheder; indkøb, familiebesøg, ferietur, besøg hos psykologen o.s.v. Romanen er renset for navne samt steds- og tidsangivelser. Der stilles skarpt på fortællerens usikkerhed og afventende holdning til tilværelsen, hvilket titlen fint afspejler. Skrevet i et minimalistisk registrerende sprog, med mange præcise iagttagelser og et strejf af selvironisk humor. Selve fortællingen er præget af en vis håbløs afventen, som måske, måske ikke, går over?.

Minder i sit minimalistiske udtryk og fokus på parforholdet om en forfatter som Katrine Grünfeld, hvis romaner dog har et mere kontinuerligt udviklings- og handlingsforløb. Også til læsere af Ina Merete Schmidts og Helle Helles hverdags- og parforholdsbeskrivelser.

En udmærket dansk romandebut med fokus på parforhold, usikkerhed, hverdagsliv og en afventende holdning til tilværelsen. Skrevet i et minimalistisk sprog.


litteratursiden.dk

d. 1. nov. 2012

af

af

Line Hoffgaard

d. 1. nov. 2012

Er du til hverdagsrealisme i et kort præcist sprog? Så glæd dig til Sidsel Falsig Pedersens nye lille roman om parforholdets kvaler. Han sætter mig af på skadestuen og kører ud for at ordne ærinder im...


Jyllands-posten

d. 10. okt. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 10. okt. 2012


Weekendavisen

d. 2. nov. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 2. nov. 2012


Information

d. 25. jan. 2013

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 25. jan. 2013