Bøger / faglitteratur / opskrifter

Macarons : franske fristelser, mageløse makroner


Beskrivelse


Om at bage Macarons, som er makroner lagt sammen med forskellig slags fyld, med afsnit om udstyr, ingredienser og en trin for trin gennemgang af bageprocessen, samt en oversigt over det mest almindelige fyld.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 25. feb. 2011

Ikke en bog der vil stå længe på udstillingshylderne. Dels er macarons (udtales på fransk) det sidste nye indenfor kager herhjemme, dels er fadet på forsiden med de forskelligfarvede franske fristelser et rigtig godt blikfang.

Macarons består i al sin enkelthed af 2 små (3-5 cm) makroner lagt sammen med forskellig slags fyld. Det særlige er farverne, som kan være hvid, blå, lilla, irgrøn, lyserød, gul, orange eller hvilken som helst anden farve og fyldet, som gerne skal matche. Desuden er makronerne noget af et kunststykke at lave, men altså ikke større end at det kan lykkes for den omhyggelige kageglade amatør også. Bogen giver en grundig anvisning med afsnit om udstyr, ingredienser og en trin for trin gennemgang af bageprocessen, samt en oversigt over det mest almindelige fyld. Derefter anvisninger på 20 forskellige macarons med næsten identiske opskrifter men forskelligt fyld, hver med inspirerende foto. Macarons ser fantastiske ud! Sidst et par kager bagt efter samme teknik og et hvad-gik-galt-afsnit hvis kagerne fx revner. Kun det perfekte dur - if. bogen. Indholdet er reelt ikke ret stort, og jeg savner noget om holdbarhed, opbevaring og mere om dosering af farve. Sidst forhandlerregister.

Første bog om macarons.

Fristende lille bog med en grundig gennemgang af kunsten at bage en perfekt macaron.